Pop & Roll

Pop & Roll е танцова група, създадена през 2010 г. и събираща на едно място едни от най-добрите професионални танцьори и артисти в България с дългогодишна практика и опит в сферата на стрийт културата. От създаването си до днес артистите от Pop & Roll са едни от най-търсените гост изпълнители на почти всички големи фестивали, концерти, танцови школи и училища. Членовете на групата имат куп награди от най-големите танцови състезания у нас и в чужбина, като често са канени и в ролята си на авторитетно жури. Целта на групата е да създава качествени проекти, представящи позитивната страна на стрийт културата като алтернативен, чист и неагресивен начин на живот, преодоляващ всякакви икономически, социални, политически и религиозни бариери.

Един от последните им проекти е спектакълът „7D”, който представя 7 сцени, вдъхновени от личния опит на авторите, зад които всъщност се крият 7 ключови за тях думи: енергия, знание, вдъхновение, вяра, борба, любов и свобода. Това са и ценностите, в които танцьорите от Pop & Roll и партниращите им музиканти, диджеи и бийтбоксери вярват и се опитват да предадат на публиката. Искреността на тези послания личи и от друга тяхна инициатива – JAM ON IT, единствения по рода си в България международен младежки фестивал за стрийт танци и градска култура, който миналата година се проведе за тринадесети пореден път и благодарение на който българската публика има възможността да се срещна с легенди като Къртис Блоу, Дайманд Ди, Яра Браво, DJ Vadim, Марли Мaрл, WE FUNK Radio, Ърбан Артистри, Хавикоро, Кен Суифт, Мистър Уигълз, Маурицио дъ Некст Уан, Калийф Селърс, Буда Стреч и много други.

Pop&Roll са: Катерина Нонова, Яница Станкева, Силвия Молева, Елена Коларова, Боряна Сидерова, Мирта Луйдж, Тони Кованджиева, Костадин „Екзарка“ Екзаров, Боян Пехливанов “Бобски”, Николай Камишев, Ивайло Стефанов, Дзавид Саку “Чамил”, Панайот „Шефа” Златев, Захари “The Thrilla” Младенов, Никола Горялов (барабани), Самуил Топалов “Сам дъ Мен” (бийтбокс, глас), Михаела Михайлова (вокал), DJ SKILL, JOSE и VladeeJay.

 

 
 
previous next
X